Chocolade- pindacarrés

Elke keer dat ik gezegd heb dat ik een gebak super lekker, verslavend, voor herhaling vatbaar of mind blowing vond.. schrap dat! Dit recept is het allemaal ineen! Het is super lekker, voor herhaling vatbaar (zeg maar dagelijks... elk uur mocht het haalbaar zijn), mind blowing goed! Alles ineen.

Ondertussen heb ik nu al 4 stukken op. Het is moeilijk om links te laten liggen eenmaal je ervan geproefd heb. Dus pas op: enkel bakken indien je niet aan de lijn bent, of genoeg mensen in de buurt hebben die ervoor zorgen dat je nog maar 1 stukje op kan.

Chocolade- pindacarrés
Voor 24 carrés (das gewoon een sjiek woord voor vierkantjes)

Tips:
  • ook lekker als het nog een beetje warm is, ongeveer een half uur na baktijd.
  • de pindasmaak komt het beste naar voren als de carrés afgekoeld zijn
Benodigdheden:
  • 200g pure chocolade
  • 130g ongezouten boter
  • 230g donkerbruine suiker
  • 70g pindakaas met stukjes noot
  • 2 eieren
  • 130g bloem
  • 30g zelfrijzend bakmeel
  • 80g ongezouten geroosterde pinda's, grof gehakt (moet je natuurlijk zelf in stukjes hakken)   
  • 100g pure chocolade, extra, in kleine stukjes (moet je natuurlijk zelf in stukjes hakken)   
Bereiding:
  • verwarm de oven voor op 170°C. Vet een bakvorm van 18x27cm licht in of bekleed hem met bakpapier. Laat het papier over de twee lange zijden hangen.
  • hak de chocolade (200g) in kleine stukjes en smelt ze au bain marie
  • klop met een mixer boter, suiker en pindakaas tot een dik mengsel
  • voeg de eieren een voor een toe en klop steeds goed
  • roer de gesmolten chocolade, de bloem, het bakmeel en de pinda's erdoor
  • schep het mengsel in de bakvorm en druk de stukjes chocolade (100g) zachtjes in de bovenkant 
  • bak de cake in 30 a 40 min. gaar (tot een satéprikker er schoon uitkomt: wel steken in een stuk zonder gesmolten chocolade bovenop.. tenzij je van zwarte vierkantjes houdt)
  • laat de cake afkoelen in de vorm en snijd hem dan in carrés (vierkantjes dus)

Ziezo schoon he, hopelijk heb ik jullie wat verlekkerd!
Hopelijk tot volgende week! 

1 opmerking: